Duurzaam ondernemen

a.s.r. scholen challenge

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Om ook kinderen vertrouwd te maken met dit thema én basisscholen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun school, organiseert a.s.r. in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Provincie Utrecht voor het tweede jaar een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de provincie Utrecht: de a.s.r. scholen challenge. a.s.r draagt dit initiatief omdat wij als duurzame verzekeraar ons ook graag maatschappelijk willen inzetten. Ons motto is dan ook: helpen door te doen.

Gastdocenten

Bekijk de eerste vlog met de uitleg voor gastdocenten:

Spelconcept

Aan de hand van het lespakket ‘BREEAM-NL Junior Milieuscan Basisschool’ brengen leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool zelfstandig de duurzaamheid van de school in kaart met een set van 10 scorekaarten. Daarmee ontdekken zij wat er goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is. Zij presenteren hun bevindingen en aanbevelingen aan de klas en aan de directeur van de school. Het beste idee wordt door de school ingestuurd naar a.s.r. Alle inzendingen worden beoordeeld en de beste vijf inzenders worden uitgenodigd voor de finale bij a.s.r. in Utrecht waar  één uitgewerkt plan kan worden gepresenteerd aan de vakjury.

Reglement a.s.r. scholen challenge

Voor de a.s.r. scholen challenge geldt een wedstrijdreglement. Doet uw school mee aan de wedstrijd, dan gaat u automatisch akkoord met dit reglement. U kunt hier niet van afwijken. In de gevallen waarin het wedstrijdreglement niet voorziet, beslist a.s.r.

Jury

Een expertjury bepaalt welke school het idee met de meeste impact heeft ingediend en de winnaar wordt van de a.s.r. scholen challenge 2017.

Dutch Green Building Council

De a.s.r. scholen challenge wordt ondersteund door de Stichting Dutch Green Building Council (DGBC). Dit is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen.