Over a.s.r.

Wat we doen

a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Met de merken a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Europeesche Verzekeringen en Ardanta biedt a.s.r. een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie-, en uitvaartverzekeringen. Naast verzekeringsproducten biedt a.s.r. spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan en is a.s.r. als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.

Schade

Onze productlijn Schade levert schadeverzekeringsproducten aan particulieren en ondernemers. Zij worden bediend via de merken a.s.r. en Ditzo. Ons productportfolio bevat onder andere verkeer-, brand-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. In de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt hebben we een stevige positie in de top 3 veroverd.

Arbeidsongeschiktheid

Onze productlijn AOV is binnen a.s.r. ondergebracht bij het label De Amersfoortse, ook wel bekend als De Inkomensverzekeraar. De Amersfoortse is marktleider op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV).

Zorg

Onze productlijn Zorg is binnen a.s.r. de zorgverzekeraar met de labels De Amersfoortse en Ditzo.

Leven

Onze productlijn Leven omvat alle verzekeringen die gericht zijn op vermogensopbouw, vermogensafbouw, vermogensbescherming, overlijdensrisico en uitvaart voor consumenten en ondernemers.

Pensioen

Pensioenen richt zich op bedrijven in de MKB- en grootzakelijke markt en op pensioenfondsen. Daarbij vindt de distributie plaats via een nauwe samenwerking met consultants. Pensioenen worden aangeboden via a.s.r., dat zich richt op de grootzakelijke markt, en De Amersfoortse, voor het MKB. 

Uitvaart

Ardanta is ruim veertig jaar specialist in uitvaartverzekeringen. Respect en gevoelens voor de nabestaanden en wensen van de overledene staan bij Ardanta hoog in het vaandel. Ardanta werkt samen met gerenommeerde uitvaartverzorgers in heel Nederland.

Bank

Voor de Nederlandse markt ontwikkelt en verstrekt a.s.r. Bank bancaire producten voor het opbouwen of het tot uitkering laten komen van een vermogen en verkoopt die via meer dan 6.000 tussenpersonen.

Hypotheken

De actieve hypotheeklijn van a.s.r. is de WelThuis hypotheek.

Vastgoed

Onze productlijn vastgoed bestaat uit twee succesvolle onderdelen: 

Vermogensbeheer

Wij beheren het vermogen voor a.s.r. nederland en sinds mei 2016 doen we dit ook voor institutionele klanten. We hebben de lange termijn hoog in het vaandel staan en beleggen duurzaam.