Aandeel a.s.r. opgenomen in index van middelgrote fondsen op Euronext

Vanaf maandag 19 september is het aandeel a.s.r. opgenomen in de index van middelgrote fondsen. Euronext neemt a.s.r. op in deze midcap index op basis van onder meer de waarde van het aandeel en de hoeveelheid transacties in het aandeel.

​Elk kwartaal herziet beursorganisatie Euronext de indeling van de fondsen over de verschillende indices. Na de beursgang op 10 juni dit jaar wordt nu ook het aandeel van a.s.r. aan een index toegevoegd. Er zijn op het Damrak 3 indices: de AEX voor de 25 grootste en meest verhandelde fondsen; de AMX voor de 25 fondsen daaronder en de ASCX voor 25 (relatief) kleine fondsen. a.s.r. is nu opgenomen in de index van middelgrote fondsen.

Michel Hülters, hoofd Investor Relations en Ratings: ‘Dit is goed voor a.s.r. Er is een groep institutionele beleggers die van hun opdrachtgevers een mandaat hebben om uitsluitend te beleggen in grote en middelgrote fondsen die zijn opgenomen in een index. Door de opname in de AMX kunnen deze beleggers het aandeel van a.s.r. toevoegen aan hun beleggingsportefeuille.’