Maatschappelijke rol

Stichtingen & Fondsen

a.s.r. draagt cultureel en maatschappelijk erfgoed een warm hart toe. Om die reden is zij betrokken bij een aantal landelijke, maar ook enkele lokale stichtingen. Deze laatste verbintenissen zijn veelal ontstaan vanuit de vroegere vestiging van een a.s.r.-bedrijfsonderdeel in die stad.

Sociaal-cultureel fonds De Amersfoortse

Binnen De Amersfoortse Verzekeringen bestaat er al jaren de Stichting Sociaal Cultureel Fonds van De Amersfoortse Verzekeringen, oftewel het A-fonds. Deze Stichting heeft tot doel “het bevorderen van sociaal culturele activiteiten in het algemeen en in Amersfoort en omgeving in het bijzonder”. 

 

Stichting Kunst & Historisch bezit

Het doel van de Stichting Kunst & Historisch Bezit is tweeledig; enerzijds wil zij de rijke bedrijfshistorie van a.s.r. behouden. Daarnaast probeert de stichting de kunstcollectie toegankelijk te maken voor de medewerkers en zo een bijdrage te leveren aan een inspirerende werkomgeving.

 

Stichting Stad Rotterdam anno 1720

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 ondersteunt projecten in het Rijnmondgebied die te maken hebben met educatie, sociaal-culturele vorming, hulpverlening of zorg. ​ 

 

Stichting Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen

De Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen vormt een landgoed in Zuid-Holland dat al sinds 1492 bestaat. De stichting houdt het culturele en maatschappelijke erfgoed van de ambachtsheerlijkheid in stand, onder andere via een uniek archief.​

 

Stichting Carel Nengerman Fonds

De stad en de provincie Utrecht staan centraal voor het Carel Nengerman Fonds. Het fonds ondersteunt projecten die hier plaatsvinden. Het gaat om culturele en natuurgerelateerde projecten.