Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. committeert zich aan Science Based Targets initiative (SBTi)
Nieuws Utrecht 21 augustus 2024 07:05 EU/Amsterdam

a.s.r. committeert zich aan Science Based Targets initiative (SBTi)

a.s.r. heeft zich aangesloten bij het internationale Science Based Targets initiative (SBTi). Hiermee verbindt a.s.r. zich ertoe om wetenschappelijk onderbouwde emissiereductiedoelstellingen vast te stellen die in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Deze stap past bij de ambitie van a.s.r. om tot de Europese kopgroep te behoren van duurzame verzekeraars. a.s.r. heeft na ondertekening 2 jaar de tijd voor het indienen van de klimaatdoelen bij SBTi.

a.s.r. gebouw - tuinkant

Mariska van Donge, manager sustainability, benchmarking & reporting bij a.s.r.: ‘Vandaag kondigen we ons commitment aan SBTi aan, een stap die onze inzet voor een duurzamere toekomst onderstreept. Door onze emissiereductiedoelstellingen vast te stellen en te laten valideren door een onafhankelijke instelling, kunnen we een bijdrage leveren aan het milieu die zowel transparant als objectief meetbaar is. SBTi helpt ons daarnaast om te voldoen aan duurzaamheidsregelgeving zoals Corporate Sustainabiliy Reporting Directive (CSRD). Met deze stap benadrukt a.s.r. haar toewijding aan het realiseren van meetbare doelstellingen. Zo dragen we samen bij aan een betere, duurzamere samenleving en een gezondere wereld.’

Meer over SBTi 
De Science Based Targets initiative (SBTi) is een organisatie voor klimaatactie in het bedrijfsleven die bedrijven en financiële instellingen wereldwijd in staat stelt hun rol te spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Ze ontwikkelen normen, hulpmiddelen en richtlijnen waarmee bedrijven doelen voor de vermindering van broeikasgasemissies (GHG) kunnen stellen in overeenstemming met wat nodig is om de opwarming van de aarde onder catastrofale niveaus te houden en uiterlijk in 2050 netto nul te bereiken. SBTi werkt met CDP, het United Nations Global Compact, de We Mean Business Coalition, het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF). Voor meer informatie, ga naar: sciencebasedtargets.org/about-us (English only). 

MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact