Nieuws en Pers Nieuws S&P waardeert a.s.r.’s vooruitzichten kredietwaardigheid met positieve outlook – A ratings bevestigd
Nieuws Utrecht 12 september 2024 18:00 EU/Amsterdam

S&P waardeert a.s.r.’s vooruitzichten kredietwaardigheid met positieve outlook – A ratings bevestigd

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is bij de jaarlijkse beoordeling van de kredietwaardigheid van a.s.r. en de onderdelen van a.s.r. positief over de vooruitzichten op langere termijn. Daarbij zijn de huidige ratings herbevestigd en is de outlook van stabiel naar positief aangepast. Dat betekent dat als a.s.r. op de huidige voet blijft presteren de mogelijkheid aanwezig is dat bij een volgende beoordeling de ratings van a.s.r. met één trede omhoog gaan.

asr-gebouw-sfeer3

De grootste verzekeringsmaatschappijen van a.s.r. hebben nu van A rating. De holdingmaatschappij van a.s.r., ASR Nederland N.V., heeft een BBB+ rating. De verwachting voor de langere termijn van de ratings was stabiel en deze is nu bijgesteld naar positief.

Alle beoordelingen en bijbehorende rapporten over a.s.r. van Standard & Poor’s zijn te vinden op de ratings-pagina op onze corporate website. 

Meer over S&P
S&P Global Ratings is 's werelds toonaangevende aanbieder van onafhankelijke kredietbeoordelingen.

S&P: Onze beoordelingen zijn essentieel voor het stimuleren van groei, het bieden van transparantie en het helpen van marktdeelnemers om met vertrouwen beslissingen te nemen. We hebben meer dan 1 miljoen uitstaande kredietbeoordelingen op overheids-, bedrijfs-, financiële sector- en gestructureerde financieringsentiteiten en -effecten. We bieden een onafhankelijk beeld van de markt, gebaseerd op een unieke combinatie van breed perspectief en lokale inzichten. We geven onze meningen en onderzoeken over relatieve kredietrisico’s; marktdeelnemers krijgen onafhankelijke informatie om de groei van transparante, liquide schuldenmarkten wereldwijd te ondersteunen. S&P Global Ratings is een divisie van S&P Global (NYSE: SPGI), dat essentiële intelligentie biedt aan individuen, bedrijven en overheden om met vertrouwen beslissingen te nemen. Voor meer informatie, bezoek: www.spglobal.com/ratings

Corporate Communicatie Investor Relations
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact